Dartel

Hoe het begon

Waarnemingen zijn het, terloopse waarnemingen om precies te zijn. Dingen die ik zie, hoor of denk, terwijl ik iets anders aan het doen ben, Voorvallen, opmerkingen, ideeën, herinneringen, associaties. Zo ontstond een reeks van korte teksten, daar hou ik van en het leest ook nog lekker.
De opzet is associatief, van het een komt het ander. Dartel dus. Zo kan door een indrukwekkende kennismaking de geest lekker alle kanten op gaan fladderen. Op zich is dat aangenaam, maar ik moet wel bij de les blijven, anders verzand ik in een wirwar van feitjes, beleringen of mijmeringen. Als ik bijvoorbeeld over woordbetekenis begin, ga dan maar even zitten. En over uitkijken gesproken, alles badinerend kapot redeneren heeft ook geen zin,

Enfin, korte stukjes dus, die kunnen diepzinnig zijn, of anekdotisch, het moet liefst wel lichtvoetig zijn en informatief mag. DALI noem ik dat, want ik onthoud door ezelsbruggetjes.

Tenslotte vlecht ik er naar hartenlust de citaten doorheen die ik in de loop der jaren terloops heb opgepikt. Heel autobiografisch is het allemaal niet. Wat kan jou het nou schelen wat ik allemaal heb gedaan, maar misschien heb je wel iets aan hetgeen ik heb waargenomen. Got it? Got it! Good.

Een voorproefje uit Dartel

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.